Összes oldalmegjelenítés

2015. július 1., szerda

eu-schizo / eu-sick-zone

Amikor télen Angliában déli 12 óra van, akkor:
Izlandon és Portugáliában 11 kellene legyen, nem 12 
Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Monacoban, Andorrában, Spanyolországban és Gibraltáron is 12 kellene legyen, nem 13
Kalinyingrád orosz enklávéban 13 kellene legyen, nem 14
Fehéroroszországban és a Krím-félszigeten is 14 kellene legyen, nem 15.
Hál’ Istennek Románia (és Magyarország is – no meg a többi, itt nem sorolt európai ország is) télen betartja a földrajzi egészséges időzónákat. Milyen rossz lehet viszont itt említett kivételeknek: ahol a nap nem 12 órakor delel, hanem 1-2-3 órával később, vagy hamarabb, ráadásul karhatalmi tévedésből... Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen nagy, fejlett nyugat-európai ország, mint Franciaország, mely ezelőtt több mint fél évszázada önakaratából létrehozta az Európai Úniót, szellemileg ennyire visszafejlődött lehessen! Sajnos e rossz példáját követő szomszédai sem különbek!

7 megjegyzés:

 1. Kész káosz van az egész világon az időzónákkal is – tisztelet a kivételnek! Nem is tudom elképzelni, mi majomház lehet az ENSZ-közgyűléseken! Hál’ Istennek a nemzetközi dátumválasztó vonal perfektül stimmel. Legalább ebben meg tudtak az egészségnek megfelelően egyezni.

  VálaszTörlés
 2. Jól van Árpád, örvendj, hogy Izland, Kalinyingrád és Fehéroroszország, no meg az orosz Krím-félsziget nem alkalmazza a nyári időszámítást.

  VálaszTörlés
 3. Igen. Ez is egy előrelépés a normalitás irányába. Kár, hogy a többiek még mindig nem követik eme jó példákat...

  VálaszTörlés
 4. Árpád! Fogd már fel: a világon nem lehet mindenki normális!

  VálaszTörlés
 5. De legalább Európa lehetne az...

  VálaszTörlés